Linkuri accesibilitate

Finanțarea autostrăzii Moldova va fi discutată marți, promite premierul român Ludovic Orban


Primul metru de autostradă finanțat privat de omul de afaceri Stefan Mandachi, martie 2019.

Premierul român Ludovic Orban a promis că la ședința de guvern, de marți 28 ianuarie, va fi aprobată ordonanța de urgență pentru realizarea autostrăzii Moldovei. Vorbind vineri la Iași, unde s-a marcat pe 24 ianuarie „Mica Unire”, Orban a declarat: „Vom aproba ordonanța de urgență prin care vom încheia parteneriatul public-privat și vom muta de la Comisia de strategii și prognoză acolo unde îi este locul, la Ministerul Transporturilor, obligația de a gestiona acest proiect.”

Ludovic Orban a spus că obiectivul este ca autostrada să fie finanțată din fonduri europene, atât studiul de fezabilitate, cât și construcția. Mai mult, Ludovic Orban a promis și ajutoare de stat mai mari pentru investitorii care vor veni în județe ale Moldovei. Premierul a promis modernizarea căii ferate care traversează zona Moldovei.

Romania - protestul sieu, autostrazi, 2019
Romania - protestul sieu, autostrazi, 2019


Anul trecut, tărăgănarea planurilor de extindere a firavei rețele de autostrăzi din România a provocat mai multe proteste, lansate odată cu inaugurarea la Suceava a primului metru privat de autostradă.

Mai multe, aici.

XS
SM
MD
LG