Linkuri accesibilitate

Fostul vicepreședinte al Partidului Platforma DA, Igor Munteanu se retrage temporar din viața politică


Igor Munteanu. 12 noiembrie 2020
Igor Munteanu. 12 noiembrie 2020

Unul dintre liderii Partidului Platforma DA, Igor Munteanu se retrage temporar din viața politică, dând prioritate proiectelor internaționale și domeniului academic. Fostul vicepreședinte al formațiunii spune că nu va candida la șefia Platformei DA și nici nu va participa la Congresul partidului, stabilit pentru data de 12 decembrie.

„Nu particip activ la viața politică, consider că prioritățile mele personale acum sunt legate de viața academică. În plus, proiectele internaționale din care fac parte acum îmi iau foarte mult timp. Aștept cu nerăbdare ca evoluțiile politice să ofere progresele pe care le așteaptă toți cetățenii. La Congresul Platformei DA nu voi participa nici în calitate de candidat și nici în calitate de susținător al unui candidat, dar am speranța că deciziile care se vor lua la acest Congres vor conduce la performanțe mai mari pentru această entitate politică”, a spus Igor Munteanu în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova, citat de agenția IPN.

Deși după preluarea puterii, reprezentanții PAS anunțau că vor veni cu oferte pentru reprezentanții Platformei DA de a se implica în procesul reformelor, Igor Munteanu spune că n-a primit nicio propunere în acest sens.

Igor Munteanu a fost ambasador al Republicii Moldova în SUA în perioada 2010-2015. Din 2019 a fost deputat al fracțiunii parlamentare Platforma DA, președinte al comisiei de control al finanțelor publice, vicepreședinte al formațiunii. După ce la alegerile anticipate din 11 iulie, entitatea politică a obținut doar 2,33% din voturi, conducerea partidului și-a dat demisia. Ani de zile, înainte de intrarea sa în diplomație, Igor Munteanu a fost și comentator politic pentru postul nostru de radio.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG