Linkuri accesibilitate

Fragmente de dronă de tip „Shahed” găsite de poliția de frontieră la Etulia


Imagine publicată de Poliția de Frontieră în care ar fi resturile dronei de tip „Shahed”, descoperite în raionul Vulcănești.
Imagine publicată de Poliția de Frontieră în care ar fi resturile dronei de tip „Shahed”, descoperite în raionul Vulcănești.

Poliția de Frontieră informează că duminică, 11 februarie, în zona frontierei moldo-ucrainene, în apropierea localității Etulia, raionul Vulcănești, au fost identificate fragmentele unei drone de tip „Shahed”.

Fragmentele au fost ridicate de experții Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare al IGP și urmează să fie supuse expertizei.

Resturile găsite ar aparține uneia dintre dronele doborâte de sistemul anti-aerian ucrainean în urma atacului din noaptea de 9 spre 10 februarie asupra regiunii Izmail, din Ucraina, în apropierea de frontiera cu R. Moldova.

Autoritățile susțin că fragmentele găsite nu prezintă riscuri pentru comunitățile din zonă.

De la începutul invaziei rusești în Ucraina, pe teritoriul R. Moldova au căzut mai multe fragmente de rachete, în localitățile din nordul țării, la granița cu Ucraina. Fosta ministră de Interne, Ana Revenco, spunea că acestea erau părți componente ale sistemul de apărare antiaeriană S-300, proveniența cărora nu a fost stabilită.

Complexul S-300, o rachetă din care, după cum susțin mai mulți experți, ar fi căzut și pe teritoriul Poloniei, în noiembrie 2022, este de producție sovietică și se află în dotarea mai multor armate, inclusiv a Federației Ruse și a Ucrainei.

XS
SM
MD
LG