Linkuri accesibilitate

Tulpina Delta strică vara: Grecia cere teste pentru călătoria cu vaporul, Spania se gândește la noi restricții sanitare


Plaja din Magaluf, Mallorca, Spania, 21 iulie 2021

De luni, în Grecia se cere un test rapid de Covid sau unul PCR pentru toți cei care călătoresc cu vaporul/ferryboat. Dacă nu sunt vaccinați sau nu au dovada imunității după boală. Aceste măsuri au fost introduse din cauza creșterii numărului de contaminări cu coronavirus în Grecia.

Autoritățile sanitare elene au raportat peste 700 de noi cazuri de infecții în 24 de ore în ultimele zile, în creștere comparativ cu între 200 și 400 pe zi în săptămâna dinainte, potrivit Agerpres.

Guvernul grec este în special preocupat în legătură cu răspândirea variantei Delta a coronavirusului, mult mai contagioasă, care a fost detectată în special în Creta.

Situaţia sanitară din Spania, a doua cea mai mare destinație turistică din Europa după Franța, s-a înrăutăţit semnificativ în ultimele zile, prin creşterea exponenţială a numărului de contaminări cu COVID-19 printre tineri, iar această înmulţire forţează autorităţile să ia în considerare o înăsprire a măsurilor sanitare într-un moment în care și vaccinarea se accelerează. Rata de incidenţă a crescut la peste 2 la mie, comparativ cu o medie de 1,52 la mie vineri, la precedenta publicare a datelor sanitare.

Ministerul spaniol al Sănătăţii a înregistrat luni 32.607 noi cazuri de COVID-19 în ultimele 72 de ore şi 23 de morţi.

În acelaşi timp, campania de vaccinare se accelerează: 40,3% din populaţia de circa 47 de milioane de spanioli este vaccinată complet împotriva coronavirusului, în timp ce peste jumătate (55,9%) a primit cel puţin o doză dintr-un vaccin.

Dată fiind deteriorarea situaţiei sanitare, mai multe regiuni din Spania, printre care Andaluzia şi Catalonia, iau în considerare reintroducerea unor restricţii în această săptămână, în contextul în care de la 26 iunie măştile nu mai sunt obligatorii în exterior.

În Marea Britanie, premierul Boris Johnson a anunțat că majoritatea restricțiilor anti-COVID în Anglia (unde locuiește 85% din populația Regatului Unit) vor fi probabil ridicate începând cu 19 iulie, deși decizia finală va fi luată pe săptămâna viitoare. Scoția, Țara Galilor și Irlanda au propriile reguli anti-COVID și se pare că guvernul scoțian va menține unele măsuri sanitare de bază, cum ar fi masca, cel puțin până în august.

Începând cu luna iunie numărul de infectări cu varianta Delta a noului coronavirus a crescut rapid, ajungând la circa 25.000 pe zi, dar numărul de spitalizări și decese legate de COVID-19 a crescut foarte puțin.

La ora actuală în Marea Britanie au fost administrate 45 de milioane de prime doze de vaccin anti-COVID (la o populație de 67 de milioane). Cam jumătate din populația adultă era deja vaccinată cu două doze.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG