Linkuri accesibilitate

Grupul pentru Dialog Social, medaliat de președintele Klaus Iohannis


Președintele României Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul de decorare a Grupului pentru Dialog Social (GDS), la împlinirea a 30 de ani de la înființare și de la apariția primului număr al Revistei 22, editată de GDS.

Astfel, Grupul pentru Dialog Social a primit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler , Categoria F – „Promovarea culturii” în semn de recunoaștere pentru contribuția adusă la procesul de tranziție și consolidare democratică, pentru promovarea valorilor și principiilor democratice, a drepturilor și libertăților fundamentale, precum și pentru demersurile susținute în direcția cultivării spiritului civic în rândul tinerei generații și pentru derularea unor activități de prezervare și promovare a istoriei recente și a patrimoniului cultural în societatea românească.

GDS s-a constituit la 31 decembrie 1989 și este prima organizație a societății civile constituită legal după căderea comunismului. Membrii săi sunt personalități ale vieții culturale și publice din România, mulți dintre ei disidenți ai regimului comunist. Grupul și-a propus să fie un laborator în care economiști, politologi, istorici, juriști, sociologi, filosofi, urbaniști, scriitori, teologi să caute și să găsească împreună strategiile și soluțiile de care societatea românească are nevoie în prezent și în viitor, se spune pe pagina GDS.

Primul număr al Revistei 22 a apărut pe 20 ianuarie 1990, anul acesta publicația ajungând, pe 20 ianuarie, la numărul 1513.

XS
SM
MD
LG