Linkuri accesibilitate

Igor Dodon: Reglementarea transnistreană ar putea fi o motivație ca să candidez pentru un al doilea mandat


Președintele Igor Dodon la Condrița
Președintele Igor Dodon la Condrița

Reglementarea definitivă a conflictului transnistrean și reintegrarea țării ar putea fi o motivație majoră pentru președintele Igor Dodon ca să candideze pentru un al doilea mandat.

„Dacă voi simți că există o conjunctură internațională favorabilă pentru a putea unifica țara – pentru asta merită să lupt pentru un al doilea mandat”, a spus Igor Dodon, vineri, la o conferință de presă în aer liber la reședința de la Condrița.

„Trebuie să existe un scop foarte serios, mai mare decât ceea ce am făcut până acum, pentru ca să candidez pentru un al doilea mandat. Dacă vreți să fiu sincer, pentru mine un astfel de scop este soluționarea problemei transnistrene. Dacă voi vedea că conjunctura geopolitică, politică este de natură că am putea să soluționăm această problemă, să unificăm țara, pentru asta merită să lupta pentru un al doilea mandat de președinte”, a spus Igor Dodon.

Întrebat dacă într-o lună și jumătate conjunctura internațională legată de reglementarea transnistreană se va putea schimba, Dodon a spus: „Noi lucrăm activ pentru asta”.

Singura formațiune care și-a anunțat până în prezent candidatul pentru scrutinul prezidențial din toamnă este Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS). PAS a desemnat candidatura Maiei Sandu după eșecul partidelor opoziției pro-europene de a alege un candidat comun la prezidențiale. Sandu a spus că acest candidat comun o să apară oricum în urma primului tur de scrutin, crezându-se că nimeni nu va putea câștiga alegerile din primul tur. Până acum, au mai spus că vor candida președintele Platformei DA, Andrei Năstase, liderul Mișcării Unirea, Dorin Chirtoacă și președintele Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu.

XS
SM
MD
LG