Întâlnirile de la palatul „Evksinograd” sunt privite la Sofia drept o importantă etapă de pregătire a președinției bulgare a Consiliului Uniunii Europene în prima jumătate a anului viitor. Guvernul Borisov intenționează să aducă pe ordinea de zi a Uniunii o serie de probleme regionale, începând de la migrația ilegală, extinderea zonei Schengen și modernizarea infrastructurii regionale de transport, trecând prin energetica și ajungând la extinderea Uniunii în Vestul peninsulei.
Printre temele bilaterale discutate la reuniunea interguvernamentală româno - bulgară figurează linia dublă de cale ferată de mare viteză ce va lega porturile elene Kavala și Alexandroupolis de Varna, Burgas, Russe și Constanța. Ideea coridorului feroviar nord-sud a fost lansată de Boiko Borisov și Alexis Tsipras.
Primii miniștrii Bulgariei și României au analizat posibilitățile de cooperare pe proiecte comune în cadrul Strategiei UE pentru regiunea Dunării și Mării Negre.
La proiectele celor două poduri între Turnu Măgurele - Nicopole și Călărași - Silistră, Bulgaria a adăugat propunerea privind construirea unui al doilea pod între Russe și Giurgiu.
Boiko Borisov și Mihai Tudose au inaugurat noul punct de frontieră Kainargea - Lipnița. Construcția a fost finanțată din fondurile europene.
În afară de proiectele regionale de infrastructură o atenție specială în cadrul reuniunii cvadrilaterale a fost acordată celor din energetică în scopul diversificării surselor și rutelor de tranzitare. Sofia a cerut sprijinul vecinilor pentru realizarea nodului regional de tranzitare a gazelor de la Varna.
Boiko Borisov a declarat că în perioada președinției bulgare a Uniunii, Bulgaria și România trebuie să devină membre ale zonei Schengen. El a subliniat contribuția țărilor din zonă la combaterea migrației ilegale și a cerut ajutorul Uniunii Europene pentru paza frontierelor de sud.
Un alt scop comun îl reprezintă perspectiva europeană a țărilor din Vestul peninsulei.