Linkuri accesibilitate

Inundații în Germania: cel puțin 81 de morți și sute de oameni dispăruți


Pagube provocate de ploile torențiale și inundații la Schuld, Germania, 15 iulie 2021

În Germania, numărul persoanelor care și-au pierdut viața în urma inundațiilor din vestul țării a crescut la cel puțin 81, potrivit postului public ARD. Peste 1300 de oameni au fost declarați dispăruți în districtul Ahrweiler, la sud de Köln, au anunțat autoritățile locale.

Ploile torențiale din regiune au dus la revărsarea râurilor, distrugând comunități întregi, forțând blocarea drumurilor și evacuarea în masă a oamenilor din orașe și sate în landurile Renania de Nord-Vestfalia și Renania Palatinat.

Vineri, 16 iulie, mai multe case s-au prăbușit la Erftstadt, în apropiere de Köln, unde salvatorii încearcă să-i ajute pe locuitorii care s-au întors în locuințele lor, în ciuda avertismentelor.

Ministrul german de interne, Horst Seehofer, a spus că guvernul federal va căuta să ofere ajutoare pentru zonele afectate cât mai repede posibil.

În timpul vizitei sale la Washington, joi, 15 iulie, cancelarul german Angela Merkel a transmis condoleanțe „pentru cei care și-au pierdut viața în urma acestui dezastru”.

În Belgia învecinată, cel puțin 12 oameni și-au pierdut viața în urma inundațiilor, potrivit postului public RTBF.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a pledat joi, 15 iulie, pentru oferirea de ajutoare persoanelor afectate de intemperii.

Vezi comentarii

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG