Linkuri accesibilitate

Ion Chicu la Kiev pentru summit-ul GUAM


Premierul Ion Chicu

Premierul Moldovei Ion Chicu va participa joi, la Kiev, la summit-ul șefilor de Guverne ai statelor GUAM. El urmează să aibă o întrevedere bilaterală cu omologul său ucrainean, Oleksi Honcearuk.

Fostul ministru de externe, Nicu Popescu, scrie într-un comentariu pe pagina sa de Facebook, citat de radio Chișinău că relațiile moldo-ucrainene ar fi în acest moment foarte proaste și că din perspectiva Ucrainei, Republica Moldova este o țară guvernată de o echipă profund ostilă Ucrainei, a scris fostul ministru. El a amintit în acest context declarațiile noului ministru al Apărării, Victor Gaiciuc, care elogia spiritul separatiștilor din Donbas.

În loc să-și întărească pozițiile în negocierile cu Kievul, Chișinăul continuă să și le slăbească prin dezechilibrarea continuă a politicii externe, mai scrie Nicu Popescu.

El se referă la recenta vizită a ministrului Apărării din Republica Moldova la Moscova, ceea ce, în opinia sa, constituie o rupere clară a politicii de neparticipare a Moldovei în cooperarea în domeniul securității în cadrul CSI.

Un alt exemplu, în opinia fostului ministru, este promovarea recunoașterii internaționale a neutralității Moldovei.

XS
SM
MD
LG