Linkuri accesibilitate

Josep Borrell cere statelor UE un „punct de vedere comun” privind eliminarea vizelor pentru ruși


Șeful diplomației europene, Josep Borrell, a declarat că Uniunea Europeană ar trebui să evite o interzicere totală a vizelor pentru cetățenii ruși

Șeful diplomației europene, Josep Borrell, îndeamnă statele UE să găsească un punct de vedere comun privind propunerea eliminării vizelor turistice pentru cetățenii ruși, care vor să călătorească în UE.

„Voi lucra pentru unitate... Nu ne putem permite să părem dezbinați referitor la un lucru atât de important”, a spus Borrell presei în dimineața zilei de 31 august, înainte de a începe cea de-a doua zi de lucru din cadrul reuniunii miniștrilor UE de externe, care se desfășoară la Praga.

Propunerea eliminării vizelor turistice pentru ruși ar putea deveni cea mai recentă sancțiune a UE în adresa Rusiei (din cauza invaziei în Ucraina), în cazul în care toate cele 27 de state membre ar cădea de acord. Anterior, Germania și Franța au anunțat că se împotrivesc, spunând că măsura este „contraproductivă”.

Și Josep Borrell a declarat că Uniunea Europeană ar trebui să evite o interzicere totală a vizelor pentru cetățenii ruși.

Josep Borrell: UE nu trebuie să „închidă ușa” tuturor rușilor
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:13 0:00

În același timp, statele europene de la frontieră cu Rusia, printre care Polonia, Finlanda etc. au optat pentru interdicții mai dure, în contextul în care zborurile din Rusia spre UE sunt restricționate, iar cetățenii ruși folosesc granițele terestre pentru a călători.

„Trebuie să facem totul pentru a pune presiune pe societatea rusă”, altfel ar însemna un compromis „cu răul”, a declarat ministrul eston de externe Urmas Reinsalu, într-un interviu pentru RFE/RL pe 30 august.

Previous Next

XS
SM
MD
LG