Linkuri accesibilitate

Kamala Harris și greaua misiune a controlului imigrației din Sud


Kamala Harris și greaua misiune a controlului imigrației din Sud
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:13 0:00
Link direct

Președintele Joe Biden a însărcinat-o pe vicepreședinta Kamala Harris să se ocupe de situația de la frontieră sudică a Statelor Unite care înregistrează un număr record de intrări, majoritatea persoanelor fiind provenite din America Centrală.

La fel cum a făcut și Obama când i-a cerut lui Biden – vicepreședinte la vremea respectivă – să se ocupe de criză economică, așa și acum Joe Biden i-a cerut adjunctei sale să ia în primire una dintre problemele cele mai acute la începutul mandatului. Din 2019 încoace nu s-a mai înregistrat la frontieră sudică un flux atât de mare de familii și copii neînsoțiți și – în condițiile în care administrația Biden a anulat măsuri din timpul lui Donald Trump considerate abuzive, pe plan legal și umanitar, sarcina lui Harris va fi să colaboreze cu Mexic, Guatemala, Honduras și Salvador pentru rezolvarea problemei.

O persoană oficială a spus că de-acum încolo țările vizate vor știi cine este autoritatea cu care să stea de vorba cu privire la politică de imigrație. Acest anunț coincide cu vizită în zona de frontieră la care au participat membrii ai administrației și Congresului, ilustrind preocuparea pentru rezolvarea crizei care amenință să scape de sub control. Republicanii îi reproșează lui Biden că nu revină la politică predecesorului sau de a expluza minori neînsoțiți, adăugînd că declarațiile făcute de președinte și puratorii săi de cuvînt creează senzația că este un moment prielnic pentru a emigra în America.

Primul obiectiv al vicepreședintei este să limiteze fluxul de imigranți. Apoi intenția este de a crea un parteneriat strategic cu țări din America Centrală. Între motivele invocate de cei care încearcă să imigreze este răspunsul inadecvat al țărilor lor la pandemia coronavirus, criminalitatea crescută și impactul a două uragane devastatoare în regiune. Administrația Biden are în vedere creșterea ajutorului pentru țările respective pentru a stăvili imigrația.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG