Linkuri accesibilitate

Problema imigranților, o criză incipientă pentru administrația Biden


O fetiță din Anapra, un cartier mărginaș din Ciudad Juarez, Mexico, dă mâna cu o persoană din Statele Unite prin gardul de la frontieră
O fetiță din Anapra, un cartier mărginaș din Ciudad Juarez, Mexico, dă mâna cu o persoană din Statele Unite prin gardul de la frontieră

În ultima vreme numărul celor care încearcă să intre în Statele Unite la frontieră sudică este în creștere.

Între cauzele migrației se numără dezastre naturale, criză economică, bande de răufăcători aflate în conflict, represiune politică, toate în țările de origine și faptul că la Washington a fost instalată o nouă administrație, cu o altă politică față de imigrație.

Problema imigranților, o criză incipientă pentru administrația Biden
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:32 0:00
Link direct

Este însă pe de altă parte, o criză incipientă pentru Joe Biden, expus atacurilor dreptei că venirea sa la putere antrenează creșterea imigrației ilegale. Experți consideră însă că politicile democraților sunt doar una dintre explicațiile numărului mare de persoane care încearcă să între în țară.

O categorie de emigranți părăsește țările de origine din cauza problemelor de acasă, mulți oameni fiind expuși la violente, persecuții și privare de libertate. Alții vin pentru a avea o viață mai bună, din punct de vedere economic. În Honduras, de exemplu, două uragane devastatoare au lăsat mii de persoane fără case. Mulți oameni sunt în adăposturi, fără șanse de a avea curând un domiciliu propriu. Furtuni, seceta și pandemia coronavirus au dus la penurie de alimente în întreagă America Centrală. Violențele între bande rivale sunt în creștere în Honduras, chiar și în zonele rurale, obligând locuitorii să se refugieze. Mexicul a comunicat că numărul de imigranți din America Centrală este în creștere, adăugând că situația poate scapă de sub control.

Fără îndoială că cei care doresc să vină în America văd în administrația Biden o oportunitate, chiar dacă se expun la condiții de călătorie periculoase, după anii în care Trump a blocat cât a putut intrările în țară. Informațiile pe care aceste persoane le obțin nu vin din surse oficiale, ci de la traficanți și rețele proprii care le promit intrarea în America.

Crește de asemenea și numărul copiilor neînsoțiți care sunt aduși în America de traficanți. Doar în decembrie circa 900 de copii au fost capturați la frontieră. Multe țări din America Latină consideră emigrația în America și o sursă de venit bugetar, grație banilor pe care emigranții îi trimit acasă. Imigrația economică nu intră sub incidența cazurilor de azil și din păcate Statele Unite nu au prevederi legale clare pentru cei care vin să muncească în America, urmând ca ulterior să revină în țara de origine.

XS
SM
MD
LG