Linkuri accesibilitate

Serghei Lavrov amenință: „R. Moldova, următoarea Ucraină”


Ministrul rus de externe Serghei Lavrov.
Ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, declarat, într-un interviu cu propagandistul rus Dmitri Kiseliov, că Occidentul „a pus ochii” pe R. Moldova pentru a o transforma în „următoarea Ucraină”. Chișinăul a respins acuzațiile.

Întrebat în timpul interviului ce țări din spațiul post-sovietic ar putea călca pe urmele Ucrainei, ministrul rus de Externe a răspuns că acest rol îi revine acum Republicii Moldova.

„În primul rând, prin metode specifice și deloc democratice, Occidentul a pus în fruntea țării un președinte care vrea în NATO. Ea [Maia Sandu] are cetățenia Românei și este gata să facă unirea cu România. În general, este gata de orice”, a declarat Lavrov.

Ministerul de Externe de la Chișinău a comentat că declarațiile lui Lavrov „nu corespund adevărului și fac parte din retorica amenințătoare deja bine cunoscută a diplomației ruse” și a reamintit părții ruse că R. Moldova merge pe calea aderării la Uniunea Europeană.

De la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, mai multe voci de la Kremlin vorbesc despre necesitatea unei ofensive în regiunea Bugeacului, care ar deschide drumul armatei rusești spre Găgăuzia și Transnistria.

  • 16x9 Image

    Denis Dermenji

    Scriu pentru versiunea de limbă rusă și română a site-ului Europa Liberă Moldova, despre conflictul transnistrean și procesul de reglementare, dar și despre temele de actualitate din R. Moldova. Din 2018 până în 2021 am lucrat la Moldova 1 și Jurnal TV. În 2022,  fiind jurnalist la newsmaker.md, am scris și am filmat reportaje din regiunea Kiev, în timpul invaziei Rusiei în Ucraina.

XS
SM
MD
LG