Linkuri accesibilitate

Liga Orașelor și Comunelor își retrage sprijinul politic pentru Mihail Bagas


Copreședintele Ligii Orașelor și Comunelor Alexandru Bujorean și Mihail Bagas, au participat la lucrările forumului economic trilateral România-Ucraina-Republica Moldova, organizat în perioada 6-7 iulie, la Cernăuți.
Copreședintele Ligii Orașelor și Comunelor Alexandru Bujorean și Mihail Bagas, au participat la lucrările forumului economic trilateral România-Ucraina-Republica Moldova, organizat în perioada 6-7 iulie, la Cernăuți.

Partidul Liga Orașelor și Comunelor (LOC) retrage suportul politic acordat candidatului Mihail Bagas, suspectat de finanțarea ilegală a formațiunii și spălare de bani. Formațiunea anunță că va cere Consiliului de Circumscripție Chișinău să-l scoată din cursa pentru fotoliul de primar al capitalei.

Decizia a fost luată la Consiliul partidului din 24 septembrie și anunțată de copreședintele formațiunii Alexandru Bujorean la o conferință de presă luni, 25 septembrie.

„LOC nu poate admite planarea suspiciunilor și bănuielilor rezonabile care pun sub lovitură nu doar un om, dar o echipă cu mii de oameni, îndeosebi acum, în plină campanie electorală”, a afirmat Bujorean.

Politicianul a precizat că LOC nu a primit niciun leu de la Bagas, respingând acuzațiile de finanțare a partidului de către oligarhul fugar Ilan Șor și calificându-le calomnii cu scopul de a prejudicia imaginea LOC. Bujorean a declarat că LOC o va ataca în judecată pe autoarea acuzațiilor.

Formațiunea va păstra în cursa electorală lista candidaților pentru funcția de consilieri în CMC și a candidaților în suburbii. Potrivit lui Bujoreanu, fiecare candidat va fi examinat individual „în vederea neadmiterii personajelor sau candidaților deghizați ai lui Șor”.

Mihail Bagas a fost reținut vineri, 21 septembrie, de procurorii anticorupție. Potrivit oamenilor legii, el este suspectat de finanțarea ilegală a partidului și spălare de bani.

În același dosar sunt vizați și deputații Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan. Cei doi, în luna martie, au ieșit din Partidul Socialiștilor și au aderat la „Renaștere”. Lozovan este bănuită că a acceptat cu bună știință finanțarea partidului din partea unui grup criminal organizat și că a fost complice la spălarea banilor săvârșită de un grup criminal organizat. Nesterovschi este bănuit de aceleași infracțiuni, precum și de corupere pasivă.

XS
SM
MD
LG