Linkuri accesibilitate

Lvov a fost lovit de rachete rusești: șapte persoane ucise


Lvov, în dimineața de 18 aprilie 2022, după ce a fost lovit de patru rachete rusești

Șapte persoane au fost ucise și alte 11 rănite luni dimineață, într-un atac rusesc cu rachete asupra infrastructurii militare din Lvov, oraș din vestul Ucrainei, până acum ocolit de luptele grele din ultimele două luni.

Primarul din Lvov a acuzat Kremlinul de genocid. Andri Sadovi a spus, într-o conferință de presă, că nu mai există zone „sigure” sau „nesigure” în Ucraina.

„Ceea ce vedem astăzi este genocid. Este o acțiune deliberată din partea agresorului de a ucide civili pașnici”, a spus primarul, adăugând: „Toate orașele și satele noastre sunt în aceeași situație”.

Șeful administrației militare a regiunii Lvov a declarat, la rândul său, că potrivit primelor estimări, rachetele cu rază lungă de acțiune ar fi fost trase de la bordul unor avioane, din direcția Mării Caspice.

Lvov, oraș istoric cu o populație de circa 720 de mii de locuitori, este situat în vestul Ucrainei, la numai 80 km de granița cu Polonia. Până de curând era și orașul unde majoritatea ambasadelor se mutaseră temporar, după ce capitala Kiev devenise ținta ofensivei rusești în primele zile ale invaziei.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG