Linkuri accesibilitate

Maia Sandu apără inițiativa PAS de majorare a vârstei de pensionare la femei


Președinta Maia Sandu a luat apărarea majorării vârstei de pensionare la femei din inițiativa partidului ei, PAS. Vorbind într-o vizită de lucru la Edineț, Sandu a spus că micșorarea vârstei de pensionare de către fosta guvernare socialistă a fost o „acțiune populistă”, întreprinsă de socialiști într-o vreme când „au înțeles că își pierd puterea”.

Șefa statului a explicat că revenirea la o vârstă mai înaintată de pensionare, prin legea trecută de PAS prin Parlament, este necesară pentru că numărul celor care cotizează la pensii scade mereu, iar al celor care primesc pensii crește. „Asta înseamnă că omul care lucrează azi trebuie să plătească pe lângă alte impozite și pensia pentru cei care au muncit, au contribuit, dar din păcate banii s-au evaporat și știm noi cum”, a mai spus Maia Sandu.

Prin legea inițiată de PAS, vârsta de pensionare în Moldova a fost majorată la femei de la 57 de ani la 63 – egală cu vârsta de pensionare a bărbaților, lăsată neschimbată. Maia Sandu a apărat luni și mărirea bugetului președinției în cadrul proiectului de buget pentru anul viitor cu 3 milioane de lei, spunând că banii vor fi folosiți pentru măriri de salarii în baza unei legi adoptate în urmă cu doi ani, pe care nu ea a promovat-o. Agora.md scrie că și salariul președintelui țării va crește la anul cu 1500 de lei, până la 21.000 de lei.

XS
SM
MD
LG