Linkuri accesibilitate

Maia Sandu, discurs în Parlament: „În 2030, R. Moldova trebuie să fie țară membră a UE”


Președinta Maia Sandu în legislativul de la Chișinău, 17 martie, 2023
Președinta Maia Sandu în legislativul de la Chișinău, 17 martie, 2023

Președinta Maia Sandu a ținut un discurs neanunțat în plenul Parlamentului, în care a spus că R. Moldova trebuie să devină membră a Uniunii Europene în anul 2030 și a făcut apel către toate forțele politice și către cetățeni „să susțină această cale necondiționat”.

„Acum este șansa noastră reală de a deveni țară membră cu drepturi depline a familiei europene. Avem susținerea statelor UE. Moldovenii au ales calea europeană, dar cât de repede vom ajunge acolo, depinde de noi toți”, a declarat șefa statului de la tribuna Parlamentului.

Chiar dacă a făcut apel la toate forțele politice „să oprească dezbinarea” și „să pună aderarea europeană mai presus de interesele înguste”, președinta a lansat acuzații la adresa partidelor parlamentare de opoziție, referindu-se în special la Partidul Șor, care organizează proteste antiguvernamentale la Chișinău.

Altercații la protestul Partidului Șor din fața Parlamentului
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:58 0:00

„Din păcate, în Parlament sunt și deputați care nu reprezintă oamenii, ci hoții de miliarde. Ei s-au vândut oligarhilor și vor să vândă și Moldova. Gruparea Șor are o misiune clară de la Kremlin și FSB: să aducă războiul în Moldova. Scopul lor e să organizeze destabilizări și să dea jos guvernarea aleasă în mod democratic”, a spus Sandu.

Discursul președintei a fost aplaudat în picioare de deputații din fracțiunea majoritară a Partidului Acțiune și Solidaritate, singura prezentă în sală. Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au părăsit ședința în semn de protest față de înlocuirea „limbii moldovenești” cu „româna” în legislație. Partidul Șor boicotează lucrările Parlamentului.

XS
SM
MD
LG