Linkuri accesibilitate

Este nevoie de „măsuri excepționale” pentru a scoate țara de sub controlul oligarhilor (Președinta Maia Sandu)


Președinta Maia Sandu după ce votase în alegerile anticipate din 11 iulie, care au adus fostul ei partid PAS, la putere cu o majoritate de 63 de mandate în noul Parlament, Chișinău, 11 iulie 2021.

„Instituțiile internaționale” nu sunt foarte deschise la experimente, vor „predictibilitate” dar pentru a „scoate țara de sub controlul grupurilor de interes” va fi nevoie de măsuri excepționale, a declarat președinta Maia Sandu recent, într-un interviu cu publicația americană „American Purpose”.

Aceste măsuri excepționale vor fi necesare pentru a „scoate din pozițiile de conducere ale statului acele persoane care au fost cumpărate sau sunt șantajate de oligarhi. Evident, nu va fi ușor, mai ales că acest proces nu poate fi finalizat fără un sistem de justiție independent și competent. Și această reformă va dura ceva timp” a recunoscut președinta Maia Sandu.

Pentru a scoate statul de sub control oligrahilor și grupurilor de interes va mai fi nevoie de o societatea civilă „consolidată” și o presă independentă. Va fi nevoie de „o transparență deplină” acolo unde lumea afacerilor se intersectează cu politica. „Corupția nu are granițe” a subliniat Maia Sandu. „Sunt necesare reguli puternice împotriva spălării banilor în toată Europa și restul lumii.”

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG