Linkuri accesibilitate

Maia Sandu: R. Moldova își dorește să aprofundeze dialogul strategic cu Statele Unite


Președinta Maia Sandu (dreapta) la întrevederea cu asistenta adjunctă a secretarului de stat al SUA pentru Europa Centrală și de Est, Robin Dunnigan

R. Moldova își dorește să aprofundeze dialogul strategic cu Statele Unite, unul dintre principalii parteneri de dezvoltare ai Republicii Moldova. Declarația aparține președintei Maia Sandu și a fost făcută în cadrul unei întâlniri, la Președinție, cu asistenta adjunctă a secretarului de stat al SUA pentru Europa Centrală și de Est, Robin Dunnigan, transmite IPN.

„Am discutat despre problemele cu care se confruntă cetățenii Republicii Moldova și despre agenda de dezvoltare a țării noastre, promovată de actuala guvernare. Am primit asigurările doamnei Dunnigan de susținerea Statelor Unite pentru realizarea acestei agende”, a precizat președinta Maia Sandu.

Șefa statului a discutat cu oficiala de la Washington despre relațiile bilaterale moldo-americane, inclusiv programele de asistență pentru dezvoltare, finanțate de SUA în Republica Moldova. Maia Sandu a mulțumit pentru sprijinul oferit de Statele Unite ale Americii pentru dezvoltarea comunităților moldovenești și a mai multor industrii locale, dar și pentru ajutorul de solidaritate pe care l-a primit Moldova în lupta cu pandemia.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG