Linkuri accesibilitate

Măsuri sporite pe Aeroportul Chișinău în timpul tranzitului pelerinilor evrei  


R. Moldova va facilita tranzitul a circa 30.000 de evrei care vor participa la un pelerinaj anual în Ucraina
R. Moldova va facilita tranzitul a circa 30.000 de evrei care vor participa la un pelerinaj anual în Ucraina

Poliția de Frontieră anunță că va lua măsuri sporite pentru a fluidiza traficul de pasageri și a asigura securitatea pe Aeroportul Internațional Chișinău, pe 11 și 12 septembrie, atunci când se așteaptă că un număr mare de pelerini din Israel va tranzita R. Moldova în drum spre Ucraina.  

Astfel, din 11 septembrie, vor avea acces în incinta aeroportului doar personalul aeroportuar și pasagerii. Aceștia vor putea intra în incinta aerogării prezentând biletul și pașaportul, care vor fi verificate de reprezentații administrației aeroportuare.

După această procedură, pasagerii se vor înregistra la rută, se vor prezenta la controlul de securitate și al documentelor, urmând să aștepte cursa în sala sterilă.

Pentru a evita ambuteiajele în fața aerogării, călătorii sunt rugați să vină la aeroport cu cel puțin trei ore până la zbor.

Poliției de Frontieră, Autoritatea Aeronautică Civilă și Administrația Aeroportului Internațional Chișinău au convenit să intensifice capacitățile de procesare a traficului de pasageri, să ajusteze graficul curselor aeriene și să facă schimb operativ de informații.

De asemenea, va fi suplinit numărul de polițiști de frontieră, al echipamentelor de control și al echipajelor canine.

La începutul lunii august, R. Moldova a promis Israelului că va facilita tranzitul a circa 30.000 de evrei spre Uman pentru a marca Rosh Hashanah (Anul Nou evreiesc) la mormântul unui celebru rabin din secolul al XVIII-lea.

XS
SM
MD
LG