Linkuri accesibilitate

Michelle Obama: „Să votați pentru Joe Biden, ca și cum viețile voastre ar depinde de acest vot”


Michelle Obama

Luni seară soția fostului președinte Obama a fost în centrul atenției Convenției Partidului Democrat, din spațiul virtual.

Până și comentatori ai rețelei pro-Trump, Fox, au recunoscut că Michelle Obama a prezentat un caz foarte convingător, în favoarea candidatului democrat Joe Biden.

Michelle Obama: „Să votați pentru Joe Biden, ca și cum viețile voastre ar depinde de acest vot”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:15 0:00
Link direct

Esența mesajului ei a fost că Donald Trump nu are nici competență și nici caracterul care să-l recomande pentru un al doilea mandat.

Probabil sfătuit de consilieri, Trump nu a dat curs impulsurilor sale obișnuite de a ataca în forță, scriind pe Twitter că el nu ar fi ajuns președinte în absența eșecurilor administrației Obama, condusă de soțul lui Michelle. „Poate cineva să-i explice lui Michelle Obama că Donald Trump nu s-ar afla unde se află, în frumoasa Casă Albă, dacă soțul ei, Barack Obama, nu ar fi făcut o treabă atât de proastă”.

Cred că a fost un discurs menit să dezbine

În alocuțiunea sa de luni seară, Michelle Obama a spus: „Dacă vreți să rămâneți cu ceva anume din ceea ce vă spun este acest lucru: dacă credeți că situația nu se mai poate înrăutăți, credeți-mă, se poate înrăutăți și se va înrăutăți, dacă nu facem o schimbare la aceste alegeri. Dacă aveți vreo speranța să punem capăt haosului, trebuie să votați pentru Joe Biden, ca și cum viețile voastre ar depinde de acest vot”.

Trump a revenit și ieri dimineață pe Twitter, atacând-o pe Michelle Obama în contextul intervenției sale la aniversarea a 100 de ani de la ratificarea celui de-al 19 lea amendament la Constituția americană care garantează dreptul la vot al femeilor. Trump a spus că Michelle Obama ar fi fost depășită de situație și a ridiculizat-o că și-a preînregistrat intervenția, de teamă de a interveni în direct. „Cred că a fost un discurs menit să dezbine”, a adăugat Trump. Apoi i-a criticat pe Obama și Biden, scriind că răspunsul administrației precedente la o epidemie din 2009 ar fi fost considerat „slab și patetic”, repetând și alegația nedovedită că ei i-ar fi spionat campania. „Asta se numește trădare”, a scris președintele, adăugând: „Mulțumesc pentru vorbele frumoase, Michelle”.

XS
SM
MD
LG