Linkuri accesibilitate

Microsoft: Institute și organizații non-profit europene, vizate de atacuri cibernetice


Microsoft a declarat că a descoperit o serie de atacuri cibernetice, lansate de hackeri suspectați de legături cu Rusia, într-o posibilă încercare de a influența alegerile europarlamentare din mai.

Potrivit companiei americane, atacurile au avut loc în perioada septembrie – decembrie 2018 și au vizat institute de analiză şi organizaţii non-profit. Țintele au fost angajați ai Consiliului german pentru Relaţii Externe, ai filialelor europene ale Institutului Aspen şi ai Fondului German Marshall.

O purtătoare de cuvânt a Consiliului german pentru Relații Externe, a declarat pentru Europa Liberă că instituția din care face parte este „îngrijorată” de faptul că a fost ținta unui atac cibernetic și că a luat măsuri pentru a contracara eventuale noi atacuri.

ONG-uri „îngrijorate” după atacul unor presupuși hackeri ruși
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:02 0:00

Microsoft a anunțat că atacurile au vizat peste 100 de angajați din Belgia, Franța, Germania, Polonia, România și Serbia. Ele au fost descoperite prin intermediul Diviziei de Crime Digitale a companiei.

Multe dintre atacuri au fost lansate de „Strontium”, unul dintre cele mai vechi grupuri de hackeri din lume, asociat anterior cu guvernul rus. „Strontium” a mai fost numit APT 28, Fancy Bear, Sofancy sau Pawn Storm de companiile de securitate și oficiali guvernamentali.

Programul de securitate cibernetică al Microsoft, va fi extins pe 12 piețe noi din Europa...

Compania de securitate CrowdStrike a declarat că grupul ar putea fi asociat cu GRU, serviciul rus de informații al armatei.

AccountGuard, programul de securitate cibernetică al Microsoft, va fi extins pe 12 piețe noi din Europa, inclusiv Germania, Franța și Spania, pentru a-și ajuta clienții să-și securizeze conturile, a mai spus compania. Serviciul va fi disponibil și în Suedia, Danemarca, Olanda, Finlanda, Estonia, Letonia, Lituania, Portugalia și Slovacia.

Microsoft a făcut anunțul în contextul în care oficialii UE se pregătesc de eventuale tentative ale hackerilor de a influența alegerile europarlamentate din mai, la care partidele populiste ar putea înregistra noi victorii.

XS
SM
MD
LG