Linkuri accesibilitate

Mihail Saakașvili a acceptat apelul CEDO să pună capăt grevei foamei


Fostul președinte întemnițat al Georgiei, Mihail Saakașvili, a acceptat apelul Curții Europene a Drepturilor Omului să pună capăt grevei foamei, cu condiția să fie transferat la un spital civil. Avocatul lui, Nika Gvaramia, a făcut anunțul joi.

Georgia: sute de oameni cer eliberarea fostului președinte Saakașvili
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:05 0:00

Dar autoritățile au spus tot joi că fostul președinte va fi dus înapoi la centrul de detenție Rustavi odată ce va ieși din greva foamei. Fostul președinte a fost transferat la un spital penitenciar în Tbilisi, luni, la cinci săptămâni după ce a declarat greva foamei. Saakașvili a fost arestat la 1 octombrie, după ce a revenit din exil din Georgia ca să sprijine opoziția la alegerile locale.

Este considerat cea mai proeminentă și cea mai controversată figură din istoria post-sovietică a Georgiei, venind la putere printr-o pașnică „revoluție a rozelor” în 2003 și pornind un război dezastruos cu Rusia cinci ani mai târziu. Noile sale peripeții au scos în stradă mii de suporteri în ultimele săptămâni, ridicând mult tensiunea politică în țara cu 3,7 milioane de locuitori. Serviciul de informații l-a acuzat săptămâna trecută că ar fi pus la cale o lovitură de stat.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG