Linkuri accesibilitate

Miniștrii UE de interne vor discuta pe 18 august despre creșterea numărului migranţilor în Lituania


Tabără de refugiați la 38 km la sud de Vilnius. 4 august 2021
Tabără de refugiați la 38 km la sud de Vilnius. 4 august 2021

Miniștrii europeni de interne urmează să se reunească la 18 august, pentru a discuta despre creșterea numărului migranţilor care pătrund în mod ilegal în Lituania, un stat membru al Uniunii Europene, dinspre Belarus, a anunțat vineri președinția slovenă a UE.

Slovenia a solicitat adoptarea măsuri în sprijinul Lituaniei, care nu poate face fața numărului crescut de imigranți. Autoritățile lituaniene spun că numărul persoanelor care au trecut ilegal granița din Belarus a trecut de 3.000 de la începutul anului, un fenomen considerat de unii ca o răzbunare a regimului de la Minsk după ce Uniunea Europeană a impus o nouă rundă de sancțiuni asupra regimului represiv al lui Alexandr Lukașenka.

Poliția de frontieră a țării membră în UE a declarat la 28 iulie că 171 de persoane au fost surprinse intrând ilegal în Lituania în ziua precedentă, cel mai mare număr dintr-o singură zi din acest an.

UE l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri belarus la Bruxelles, miercuri, şi a discutat cu Guvernul Irakului – ţara din care provin majoritatea acestor migranţi – despre o suspendare a zborurilor între Bagdad şi Minsk.

XS
SM
MD
LG