Linkuri accesibilitate

Ministerul de Externe de la Chișinău deplânge decizia Belarus de a-și suspenda participarea în Parteneriatul Estic


Ministerul de Externe de la Chișinău a spus marți, într-un mesaj pe Twitter, că găsește „regretabilă” decizia Belarusului de a suspenda participarea sa la Parteneriatul Estic, întrucât este un parteneriat care „oferă beneficii cetățenilor”, iar statelor - „o bună platformă de cooperare”.

În privința unei decizii ca cea a țărilor Balcanilor de Vest – care au interzis recent, la fel ca UE, avioanelor din Belarus să le survoleze spațiul aerian – externele moldovene nu au avut vreun comentariu.

Tot marți, Uniunea Europeană a declarat că regretă decizia R. Belarus de a rupe legăturile cu blocul celor 27, avertizând că nu face decât să mărească izolarea țării, influențând negativ viața locuitorilor ei.

Ministerul de Externe din Belarus a anunțat la 28 iunie că și-a rechemat reprezentantul permanent la UE pentru consultări, după ce UE impusese noi sancțiuni economice.

Ministerul de Externe din Belarus a sugerat UE să-și retragă și ea reprezentantul la Minsk și a anunțat retragerea țării din programul Parteneriatului Estic.

Într-o altă evoluție pe aceeași temă, Cehia a anunțat că va deschide la Praga un oficiu pentru opoziția din Belarus. Asemenea oficii există deja în Lituania și Polonia.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG