Linkuri accesibilitate

Ministrul de interne Pavel Voicu: din 2013, numărul angajaților s-a redus continuu


De la lansarea reformei în cadrul Ministerului de Interne, în 2013, numărul angajaților s-a redus continuu, a remarcat ministrul de interne Pavel Voicu, marți 18 februarie, la ședința Colegiului MAI. El a precizat că au fost desființate aproape 80 de posturi de ofițeri de sector, iar numărul inspectorilor pentru minori s-a redus cu 50%, relatează IPN.

Reforma a fost lansată de guvernul condus de Vlad Filat, una din priorități fiind depolitizarea poliției. Marți, la prezentarea raportului de activitate și în prezența premierului, Pavel Voicu a mai spus că în domeniul combaterii corupției în cadrul ministerului, s-a constatat „o diminuare cu 70 a numărului de cazuri penale față de 2018”, dar rămâne îngrijorător faptul că totuși anul trecut s-au deschis 116 de dosare penale împotriva angajaților MAI.

Cu aceeași ocazie, premierul Ion Chicu a vorbit despre necesitatea sporirii rolului polițiștilor în educarea patriotică a tinerilor și a înaintat propunerea ca în școli să fie readuse lecțiile de educare patriotică, relatează IPN.

XS
SM
MD
LG