Linkuri accesibilitate

Ministrul Justiției Litvinenco la ședința Consiliului Superior al Procurorilor


Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco și Procurorul General, Alexandr Stoianoglo.

Astăzi, marți, 17 august, sunt programate atât ședința Consiliului Superior al Procurorilor cât și a Magistraților. Ministrul de justiției Sergiu Litvinenco a anunțat că va participa la reuniunea procurorilor, unde ar urma să fie prezent și Procurorul General, Alexandr Stoianoglo.

Cum ambii sunt membri și în CSM, ședința de marți a magistraților ar putea fi amânată din lipsă de cvorum, observă portalul Anticorupție.md.

La ședința CSP se va discuta și despre convocarea Adunării Generale a Procurorilor, la care urmează să fie aleși noii membri ai CSP. Mandatele actualilor membri ai CSP, delegați din mediul procurorilor, au expirat cu 8 luni în urmă, iar Adunarea Generală nu a fost convocată din cauza pandemiei de Covid-19.

Miercuri, 18 august, comisia parlamentară de justiție are programată o dezbatere publică pe marginea modificărilor la legile justiției, adoptate rapid vinerea trecută în prima lectură, modificări care cuprind și posibilitatea demiterii Procurorului General în urma unei analize a activității acestuia, deși procurorul este inamovibil. Numeroase organizații ale societății civile au spus într-o declarație comună că acestea și alte proiecte au fost adoptate la 13 august în mod netransparent și grăbit, cerând consultări publice „veritabile și incluzive”.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG