Linkuri accesibilitate

Mircea Druc: Tratatul semnat de Ion Iliescu la Moscova a fost ca o lovitură de cuțit în spate


Mircea Druc: Tratatul semnat de Ion Iliescu la Moscova a fost ca o lovitură de cuțit în spate
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:12:59 0:00

După teri decenii de la Revoluția Română, în dialog cu primul premier democrat al fostei Moldove sovietice, cel care a inițiat un amplu program de reforme ce urmăreau desprinderea RSS Moldovenești de Uniunea Sovietică și integrarea cât mai strânsă cu România.

Luni, 9 decembrie 2019, fostul președinte român Ion Iliescu (primul președinte al României post-revoluționare) a dat un interviu agenției ruse TASS în care explică din nou viziunea sa despre relațiile cu Rusia, care nu s-a schimbat din anii 90 ai secolului trecut.
Între altele, Iliescu spune: „Continui să sper că România va înțelege că relații normale cu Rusia înseamnă, dincolo de comerț, de schimburi culturale, creșterea capacității (României de a participa la rezolvarea problemelor din vecinătatea ei, inclusiv din Moldova și din Ucraina. Unde, normal și firesc, ca orice alt stat, avem interese.

Normalitate în relațiile româno-ruse înseamnă respect reciproc, recunoașterea drept legitime a intereselor celeilalte părți, atâta vreme cât ele rămân în limitele acceptate de comunitatea internațională”. (Ion Iliescu, interviu cu agenția rusă TASS)
XS
SM
MD
LG