Linkuri accesibilitate

Mitropolia Moldovei a organizat un nou marș pentru familia tradițională (VIDEO)


Marşul Familiei la Chişinău
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:02:28 0:00

Marşul Familiei la Chişinău

La Chișinău a avut loc un „marș al tăcerii” pentru susținerea familiei tradiționale, organizat de Mitropolia Moldovei, la care au participat preoți, activiști ortodocși ultraconservatori și președintele Igor Dodon. Marșul, văzut drept o manifestare împotriva drepturilor minorităților sexuale, a avut loc în vreme ce comunitatea LGBT și apărătorii drepturilor omului se pregătesc să participe la o demonstrație pride duminică, la Chișinău.

Corespondentul Europei Libere, Alexandru Bordian, relatează că președintele Igor Dodon s-a adresat participanților la manifestarea de sâmbătă, din Scuarul Catedralei din centrul Capitalei, îndemnându-i să apere „valorile tradiționale”. Diferite de cele occidentale, aceste „valori creștine” ar fi amenințate constant de către „provocatori” încă de pe timpul lui Ștefan cel Mare, iar provocatori „vor exista și mâine”, a spus Dodon, într-un aparent comentariu despre demonstrația de duminică în sprijinul comunității LGBT.

„În pofida tuturor încercărilor de a ne infiltra valori străine, peste 90 la sută dintre cetățeni se declară promotori și susținători ai familiei tradiționale. Nu vom permite să ni se distrugă ceea ce stă la baza societății noastre”, a declarat președintele.

Duminică, Igor Dodon va patrona și Festivalul Familiei, organizat în centrul Chișinăului.

Anul trecut, președintele Dodon a găzduit la Chișinău Congresul Mondial al Familiei. El a vorbit atunci despre manifestațiile LGBT care „ofensează moralitatea publică, contribuie la răspândirea principiilor imorale” și a cerut ca „astfel de propagandă să nu aibă loc”.

Duminică, 19 mai, la Chișinău este anunțat și marșul comunității LGBT, sub sloganul „Sunt OK”, în cadrul unei noi ediții a festivalului Pride.

Marșul minorităților sexuale a fost însoțit de mai multe ori la Chișinău de manifestări de protest ale unor grupări religioase, soldate în câteva rânduri cu întreruperea marșului. Anul trecut, poliția a folosit gaze lacrimogene împotriva protestatarilor. Potrivit unui nou clasament dat publicității recent de cea mai mare asociație de organizații LGBT din Europa, ILGA-Europe, R. Moldova este una din cele mai intolerante țări față de minoritățile sexuale, în urma vecinelor sale România și Ucraina.


Previous Next

XS
SM
MD
LG