Linkuri accesibilitate

Moldovagaz cere majorarea tarifului la gaze cu 58%, din 1 iunie


Compania Moldovagaz a cerut Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică o majorare de a tarifului mediu la gaze pentru consumatorii finali de la 14,06 de lei până 22,22 lei, fără TVA, pentru un metru cub, ceea ce reprezintă o creștere de peste 58%, relatează presa de la Chișinău. Tariful cu TVA inclus ar fi de cca 24 de lei.

Moldovagaz solicită creșterea tarifului mediu pentru furnizarea gazelor naturale consumatorilor finali la prețuri reglementate pentru anul 2022. Potrivit unui comunicat de presă al Moldovagaz, principalul factor care cauzează necesitatea revizuirii tarifelor este creșterea semnificativă a prețurilor de achiziție. „Această decizie este în strictă conformitate cu legislația, ea va permite să fie acoperit integral prețul de achiziție și astfel se va asigura executarea condițiilor contractuale de plată față de furnizorul de gaze naturale”, se spune în comunicatul citat de IPN.

Potrivit calculelor Moldovagaz, noile tarife ar trebui să intre în vigoare de la 1 iunie 2022.

Prețul de procurare a gazelor naturale pentru luna mai de la furnizorul rus Gazprom este de 920 de dolari pentru o mie de metri cubi, potrivit sursei citate.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG