Linkuri accesibilitate

Încă două state îi acceptă pe moldovenii cu pașapoarte cu termen extins de valabilitate


Încă două state, Lituania și Serbia, acceptă moldovenii cu pașapoartele Republicii Moldova cu termen de valabilitate extins. Astfel, până acum, au confirmat recunoașterea deciziei autorităților de la Chișinău 11 țări, transmite IPN.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a notificat autoritățile străine despre decizia de extindere a valabilității pașapoartelor și a solicitat recunoașterea acestora drept documente de călătorie valabile. Pașapoartele cu termen de valabilitate extins pot fi folosite doar în statele care au confirmat recunoașterea deciziei autorităților moldovene.

Până în prezent, confirmarea a fost recepționată prin canale diplomatice de la: Letonia, Israel, Federația Rusă, Armenia, Estonia, Azerbaidjan, Croația, Irlanda, Ucraina, Lituania și Serbia.

„Misiunile diplomatice și consulare realizează în continuare demersurile necesare în vederea obținerii acordului acestora pentru operaționalizarea deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale”, precizează MAEIE.

IPN mai informează că, din data de 1 iunie, a fost prelungit de drept până pe 30 iunie 2023 termenul de valabilitate a pașapoartelor cetățenilor Republicii Moldova expirate sau, după caz, care vor expira până pe 31 decembrie 2022.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG