Linkuri accesibilitate

1062? Moldovenii sunt veseli!


Miting electoral al președintelui Igor Dodon la Vulcănești, 6 octombrie 2020

Realitatea (nemascată) cu amănuntul, văzută de scriitorul Iulian Ciocan.

1062? Moldovenii sunt veseli!
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:14 0:00
Link direct

Un nou record stabilit de moldoveni: 1062 de persoane infectate şi 17 morţi într-o zi. Dar n-aş zice că moldovenii sunt foarte îngrijoraţi. Dimpotrivă, e un soi de veselie, un optimism care pluteşte în aer, oamenii cu măştile sub bărbii pot fi văzuţi pretutindeni. Se vorbeşte mai mult despre alegerile prezidenţiale decât despre Covid. Şi te întrebi: dar poate că nici nu există Covid în RM? Există, fireşte. Dar moldovenii nu-l bagă în seamă atâta vreme cât el nu a intrat în ograda lor. Dacă virusul e la vecini sau amici, e ca şi cum nici nu ar exista. Asta e RM.

În Rusia, şefa Rospotrebnadzor-ului semnalează o nouă ofensivă a Covidului şi le cere oamenilor să fie mai responsabili dacă nu vor regim de carantină. În Bucureşti vor primi amenzi usturătoare toţi cei care nu poartă măştile corect. Apropo, moldovenilor nu le-ar strica să ştie că a purta corect o mască înseamnă să-ţi acoperi şi gura, şi nasul cu ea. Adică e exact ceea ce nu vor să facă moldovenii.

Ceea ce cetăţenii din RM nu vor să înţeleagă e că fără purtarea corectă a măştilor numărul bolnavilor va creşte vertiginos în următoarele săptămâni. Şi e la mintea cocoşului că e mai bine să porţi corect o mască decât să stai închis în casă. Dar în RM logica nu prea funcţionează. Aici fiecare face ce vrea. Faptul că în magazine, bănci şi oficii poştale se plimbă lejer oameni cu măştile sub bărbii e o dovadă elocventă că şefii acestor întreprinderi sau instituţii sunt preocupaţi numai de facerea banilor. Sănătatea noastră nu-i prea interesează. Dormitează şi controlorii moldoveni, că aşa e OK. Moldovenii sunt nepăsători şi veseli. Dar asta nu va dura o veşnicie, căci Covid nu doarme.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG