Linkuri accesibilitate

Motorina din România a ajuns în Moldova


Motorina venită din România ca ajutor umanitar pentru agricultorii din R. Moldova care au suferit pierderi din cauza secetei din 2022.
Motorina venită din România ca ajutor umanitar pentru agricultorii din R. Moldova care au suferit pierderi din cauza secetei din 2022.

Ultimul vagon cu motorina donată de România a ajuns miercuri, 3 aprilie, în Moldova și a fost descărcat în depozitul din Căușeni. Joi, începe distribuirea către agricultori, primele raioane fiind Anenii Noi, Basarabeasca și Criuleni.

Anunțul a fost făcut de secretarul de stat al Ministerului Agriculturii, Vasile Șarban, la o ședință cu șefii direcțiilor agricole raionale. Oficialul, citat de IPN, a spus că motorina va fi repartizată în raioane de Agenția Rezerve Materiale, conform unui program.

Pentru a primi motorină, agricultorii vor trebui să prezinte o serie de acte, lista cărora a fost publicată de Agenția Rezerve Materiale.

România a decis să ofere încă acum un an Republicii Moldova 4.000 de tone de motorină în calitate de ajutor umanitar, pentru a sprijini agricultorii moldoveni care au suferit pierderi din cauza secetei din 2022.

În timpul protestelor lor, fermierii au cerut explicații de ce motorina promisă de țara vecină nu a ajuns la destinație. Autoritățile au invocat că nu aveau unde s-o stocheze. Recent, premierul Dorin Recean a anunțat că Guvernul a reușit să convingă un agent economic să pună la dispoziție capacitatea de păstrare necesară.

XS
SM
MD
LG