Linkuri accesibilitate

Încep negocierile pentru noul premier. Se așteaptă ca Natalia Gavriliță să fie candidata PAS


Președinta Maia Sandu în studioul Europei Libere, 26 iunie 2021.

Preșdinta Maia Sandu începe vineri consultările cu cele trei fracțiuni parlamentare pentru numirea unui candidat la funcția de premier. Încă de joi seară, noul președinte al Parlamentului și lider interimar PAS, Igor Grosu a confirma că Natalia Gavriliță este candidata PAS la funcția de premier. Într-o emisiune televizată, Grosu a precizat că decizia a fost confirmată joi, la o reuniune a fracțiunii parlamentare PAS.

Potrivit lui Igor Grosu, candidatura va fi înaintată în Parlament joia viitoare, unde PAS deține o majoritate confortabilă cu 63 de mandate.

Igor Grosu a fost ales joi spicher al noului parlament, în cea de a doua ședință a noului Parlament rezultat din alegerile anticipate din 11 iulie 2021.

Noul parlament are numai doi vice-președinți, dintre care tradițional, unul din locuri i-a revenit opoziției. Vicepreședinți au fost aleși socialistul Vlad Bătrîncea și Mihai Popșoi din partea PAS.

Tot joi s-au constituit oficial cele trei fracțiuni parlamentare: acestea sunt conduse de Mihai Popșoi (PAS), Zianida Grecianîi (BeCS) și, oarecum surprinzător, de Ilan Șor - deputatul care după o condamnare în justiție lipsește de mai mult de doi ani din R. Moldova. În același timp, cele 11 comisii parlamentare vor fi conduse, după același principiu al proporționalității, majoritatea - de deputați ai PAS, iar trei – de opoziție.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG