Linkuri accesibilitate

Șapte persoane au decedat într-un incendiu la spitalul de boli infecțioase din Constanța


Un incendiu puternic a avut loc vineri dimineață la secția de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța.

Șapte pacienți au murit în urma incendiului, potrivit procurorului de caz. El a infirmat informația oficială furnizată anterior de Inspectoratul pentru Situații de Urgență, care raportase 9 decese.

Numărul de șapte victime a fost confirmat ulterior de Ministrul de Interne, Lucian Bode. Potrivit Ministrului de Interne, din cei 7 decedați, 5 au murit în spitalul cuprins de flăcări, iar doi după ce au fost transferați.

În dimineața de vineri în spital se aflau 113 pacienți, dintre care 10 internați la Terapie Intensivă. Pacienții evacuați au fost transferați la celelalte spitale din municipiu. Președintele României, Klaus Iohannis a transmis un mesaj după tragedia din Constanța: ”Din păcate, statul român a eșuat în misiunea sa fundamentală de a-și proteja cetățenii”.

Ministrul Sănătății, Cseke Attila a declarat că ” este un incident nefericit, și cauza va fi stabilită de specialiști.”

Managerul spitalului, Stela Halichidis a declarat citata de G4media că: ”Nu exista nimic în priză în afara de instalațiile medicale”.

Este al treilea incendiu mortal într-un spital din România în mai puțin de un an.

În ianuarie a avut loc un incendiu la Institutul Matei Balș din București, soldat cu șapte morți, la două luni după incendiul de la secția de terapie intensivă dedicată bolnavilor de Covid de la Spitalul Județean Neamț, unde au murit 15 pacienți.

Mai multe aici, romania.europalibera.org.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG