Linkuri accesibilitate

Număr record de noi infecții cu COVID în România


Secția COVID a spitalului „Dr. Victor Babeș” din București.

Numărul de noi infecții cu coronavirus în România - țara Uniunii Europene cu cea de-a doua cea mai mică rată de vaccinare - a ajuns la un număr record de 11.049 în ultimele 24 de ore, au anunțat autoritățile astăzi. Recordul anterior - 10.269 de infecții - a avut înregistrat în noiembrie anul trecut. Un total de 1.210.810 cazuri au fost înregistrate în România de la începutul pandemiei. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate și 208 de decese în ultimele 24 de ore, aducând numărul total de decese cauzate de COVID-19 la 36.658.

Aproximativ 40% din personalul medical nu a fost vaccinat, iar guvernul ia în considerare obligativitatea vaccinării pentru aceasta categorie de persoane și a unui pașaport digital european COVID-19.

Începând cu 28 septembrie, 306 de copii au fost spitalizați - 17 dintre ei fiind în terapie intensivă. România are în prezent doar 26 de paturi de terapie intensivă disponibile și se luptă să adauge mai multe din cauza lipsei de personal Bucureștiul și alte orașe mari se pregătesc pentru impunerea de noi restricții. Mai multe aici.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG