Linkuri accesibilitate

Numărul „agenților străini”, în Rusia, crește la 88


Textul care trebuie afișat pe orice publicație a unei organizații/persoane catalogate drept „agent străin” în Rusia.
Textul care trebuie afișat pe orice publicație a unei organizații/persoane catalogate drept „agent străin” în Rusia.

Autoritățile ruse au desemnat încă două publicații drept „agenți străini”, și anume agenția de știri Rosbalt și site-ul Republic.ru, pe fundalul unei intensificării a campaniei de reprimare a mass-mediei independente și o organizațiilor societății civile din toată țara.

Astfel, numărul total al persoanelor și entităților catalogate de Ministerul Justiției drept „agenți străini” se ridică la 88. Pe această listă se află și o serie de redații și sit-uri web în limba rusă ale postului nostru de radio Europa Liberă/Libertatea (RFE/RL).

Autoritățile din Rusia etichetează drept „agenți străini” organizații finanțate din străinătate despre care susține că sunt angajate în activități politice, precum și persoane legate de acestea.

Legea „agenților străini” impun celor desemnați să se înregistreze la autorități și să identifice clar, orice produs, drept aparținând unui „agent străin”. Refuzul de a face acest lucru se pedepsește cu amenzi penale. Mai multe organizații media au fost obligate în aceste condiții să-și înceteze activitatea, pe măsură ce și-au pierdut veniturile de la agenții de publicitate, intimidați de aceste prevederi.

Desemnarea restricționează, de asemenea, alte mijloace media de a cita o organizație care a fost catalogată drept „agent străin”, dacă nu includ și o precizare privind calitatea sursei.

XS
SM
MD
LG