Linkuri accesibilitate

Compania Moderna spune că a treia doză a vaccinului său pare să ofere protecție contra tulpinii Omicron


Compania americană Moderna spune că, potrivit testelor de laborator, administrarea unei a treia doze a vaccinului său anti COVID-19 pare să ofere protecție contra noii tulpini a coronavirusului, Omicron.

Compania a spus că nu renunță la intenția de a dezvolta un vaccin special contra Omicron și speră să avanseze cu studiile clinice la începutul anului viitor, dar că va continua să se concentreze asupra producerii vaccinului său actual, mRNA-1273. Paul Burton, medicul-șef al Moderna, a spus că decizia a mai fost determinată de rapiditatea răspândirii Omicron, care nu permite dezvoltarea la timp a unui vaccin special.

Testele de laborator arată că, în vreme ce vaccinarea cu două doze de Moderna a generat un nivel scăzut de anticorpi care pot neutraliza varianta Omicron, o a treia doză duce la o creștere spectaculoasă de anticorpi. Concluzii asemănătoare a anunțat și Pfizer/BioNtech, parteneriatul americano-german care a dezvoltat celălalt vaccin occidental pe baza tehnologiei mRNA. Statele Unite și Uniunea Europeană se așteaptă că varianta Omicron va deveni dominată pe teritoriul lor în cursul acestei ierni.

Descoperită inițial de Africa de Sud și raportată Organizației Mondiale a Sănătății la 24 noiembrie, ea se caracterizează printr-un număr mare de mutații, care o fac extrem de contagioasă.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG