Linkuri accesibilitate

OMS: la sfârșitul săptămânii s-au înregistrat noi numere record de infectări cu noul coronavirus


Președintele american Donald Trump a viziat spitalul militar Walter Reed National Military Medical Center din Bethesda, Maryland, sâmbătă 11 iulie 2020.
Președintele american Donald Trump a viziat spitalul militar Walter Reed National Military Medical Center din Bethesda, Maryland, sâmbătă 11 iulie 2020.

În Statele Unite continuă să crească numărul de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, motiv pentru care multe oficialități din domeniul sănătății au lansat o nouă campanie pentru a-i convinge pe americani să poate măști de protecție în public. „Numai așa vom putem controla pandemia” a declarat duminică amiralul Brett Giroir, unul din membri echipei de la Casa Albă însărcinată cu limitarea răspândirii noului virus.

Statele Unite sunt țara cea mai lovită din lume de Covid-19, cu peste 135 de mii de decese legate de noul coronavirus iar numărul infecțiilor și deceselor a continuat să crească, la sfârșitul săptămânii, mai ales în statele din sud și vest.

Sâmbătă, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că s-a înregistrat, la nivel global, un nou record de infectări pe zi, cu peste 230 de mii de cazuri. Și în Statele Unite s-a stabilit un record, cu peste 66 de mii de cazuri noi confirmate.

În estul Europei se înregistrează de asemeni o creștere a numărul de cazuri confirmate, motiv pentru care de luni, 13 iulie, în Croația este obligatorie purtarea măștii în locuri publice. Bulgaria și Ungaria au introdus și ele noi măsuri sanitare.

XS
SM
MD
LG