Linkuri accesibilitate

Consiliul de Securitate ONU ar urma să se întrunească pentru a discuta criza din Ucraina


Ambasadoarea SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, în timpul ședinței dedicate crizei din Afganistan, 16 august, 2021

Consiliul de Securitate al ONU ar urma să se întrunească în ședință, la inițiativa Washington-ului, pentru a discuta criza din Ucraina. SUA a avertizat Moscova că va trebui să răspundă pentru concentrarea masivă a trupelor la granița cu Ucraina, îngrijorând astfel Occidentul că ar planifica să atace țara vecină.

În pofida faptului că Federația Rusă dă asigurări că nu intenționează să invadeze Ucraina, în ultimele zile au crescut îngrijorările privind un atac iminent, determinând SUA și Mare Britanie să avertizeze asupra unor sancțiuni economice „devastatoare pentru Federația Rusă”. SUA au declarat că sunt pregătite să respingă orice „dezinformare” prezentată de Federația Rusă în cadrul ședinței ONU, anticipându-se ca va fi una dintre cele mai urmărite sesiuni ale Națiunilor Unite din ultimii ani.

Ambasadoarea SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a reiterat în cadrul unei intervenții la ABC News, pe 29 ianuarie, că Statele Unite și alți membri ONU vor cere explicații Federației Ruse. „Vom intra în sală pregătiți să-i ascultăm, însă nu ne vom lăsa influențați de propaganda lor”, a precizat Linda Thomas-Greenfield.

Federația Rusă, care deține dreptul de veto în cadrul Consiliului ONU, cel mai probabil va încerca să blocheze întrunirea celor 15 membri ai structurii de securitate, însă Washington-ul s-a arătat convins că vocile „din cadrul Consiliului sunt unite în a cere Moscovei explicații”, a declarat Linda Thomas-Greenfield pentru ABC News.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG