Linkuri accesibilitate

Opoziția a organizat două proteste separate la Chișinău


Reprezentanții PSRM au pichetat ministerul Agriculturii.

Opoziția parlamentară a organizat vineri 20 mai la Chișinău două proteste separate împotriva scumpirii prețurilor la alimente și energie, cerând demisia guvernului. Reprezentanții PSRM au pichetat ministerul Agriculturii, iar deputatul Vlad Batrîncea a anunțat că partidul va înainta în parlament o moțiune simplă împotriva ministrului agriculturii, Viorel Gherciu, relatează IPN.

Tot vineri, reprezentanții Partidului Comuniștilor și ai Partidul Șor au pichetat sediul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), protestând împotriva creșterii prețurilor la gaze naturale, curentul electric, și carburanți.

Aflat la Chișinău, reprezentantul FMI Rodgers Chawani explicat joi că prețurile la alimente și energie au explodat pe piața internațională ca urmare a invaziei ruse din Ucraina, ceea ce a dus și la o creștere vertiginoasă a inflației.

Rodgers Chawani (FMI): „Sunt foarte multe țări care doresc să ajute moldovenii”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:26:45 0:00

Vorbind în cadrul emisiunii „Joi cu Liliana Barbăroșie”, o coproducție Europa Liberă - Moldova 1, Chawani a spus că în cazul R. Moldova, inflația crește mult mai repede decât în țările UE pentru că alimentele și energia reprezintă „în jur de 50% din coșul de consum”, față de o medie de 25% în UE.

Inflația a atins luna trecută în R. Moldova un nivel record de 27,3%, fiind mai mare ca în țările din regiune, iar Banca Națională a Moldovei (BNM) prognozează atingerea unei rate de 31% în trimestrul trei.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG