Linkuri accesibilitate

Pandemia COVID-19 afectează drastic carnavalurile anuale


Un confecționer de măști venețiene în atelierulsău. Carnavalul anual de la Veneția, programat pentru 7 februarie, a fost anulat. REUTERS/Manuel Silvestri

Pandemia COVID-19 afectează drastic carnavalurile anuale, care în condiții normale înseamnă parăzi luxuriante, cu dansuri, festivaluri și petreceri pe străzi.

Carnavalul de la Veneția, e trebuia să aibă loc în 7 februarie, a fost anulat. În Brazilia, unele din evenimente au fost mutate pe internet, în Germania o televiziune regională transmite în 15 februarie o paradă cu păpuși gigantice. La New Orleans, în Statele Unite, unde se bănuiește că festivalul de anul trecut a contribuit la creșterea numărului de infectări, barurile sînt închise și parăzile au fost suspendate.

Între timp, vaccinările continuă în toată lumea. Kazahstanul e ultima dintre țările care au aprobat utilizarea vaccinului rusesc Sputnik V, iar guvernul britanic a anunțat luni că și-a atins obiectivul de a vaccina cel puțin 15 milioane de locuitori pînă la mijlocul lui februarie. În Statele Unite inoculările au ajuns la un total de aproape 53 de milioane, potrivit Centrului pentru controlul și prevenirea bolilor. Iar estimările realizate de Bloomberg arată că România se află pe locul 4 în Europa în ce privește vaccinurile anti-Covid administrate la suta de persoane.

Previous Next

XS
SM
MD
LG