Linkuri accesibilitate

Partidul Liberal anunță că va merge pe lista AUR în alegerile anticipate


Dorin Chirtoacă, liderul PL, noiembrie 2020 în studioul Europei Libere.
Dorin Chirtoacă, liderul PL, noiembrie 2020 în studioul Europei Libere.

Partidul Liberal, condus de fostul primar general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a anunțat că la alegerile anticipate din iulie va merge pe o listă comună cu Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), partid anti-sistem, unionist din România. La o conferință de presă la Chișinău, organizată împreună cu AUR, Chirtoacă a declarat – citat de cotidianul Timpul – că „ Am decis să participăm pe lista AUR pentru ca împreună să spargem gheața dezbinării. Vom prezenta lista candidaților și vom pune la dispoziție toate sediile și resursele necesare pentru campania electorală”, a spus Dorin Chirtoacă. El a dat și un argument pragmatic, și anume că AUR a „înregistrat un rezultat foarte bun la parlamentarele de peste Prut”.

În România, la alegerile generale din decembrie, AUR a primit aproape 10% din voturi, devenind a treia forță din Parlament iar ulterior, unele sondaje au arătat că ar fi câștigat și mai multă popularitate, ajungând pe locul doi în preferințele românilor.

Pe de altă parte, Partidul Liberal din R. Moldova nu ar întruni nici 1% din voturi, potrivit ultimului Barometru al Opiniei Publice, efectuat de Institutul pentru Politici Publice în februarie 2021.

XS
SM
MD
LG