Linkuri accesibilitate

Vasile Botnaru: Patimi postelectorale în patul miresei (VIDEO)


Vasile Botnaru

Pe la mijlocul grilei imaginare ar fi nerăbdarea încă a primarului Șor care vrea să devină principe de Monaco.

Ca mireasa la pat ! Această expresie foarte colorată e un fel de superlativ pentru adjectivele și adverbele derivate din grabă. Dar poate fi aplicată drept unitate de măsură.

Or, graba e ca și gravitația. Ca și interacțiunea electromagnetică. Deci poate fi descrisă în noțiuni de fizică, prin urmare ar trebui să fie și măsurată.

Să admitem că treapta de jos pe o grilă de zece unități o exprimă graba călătorului care revine acasă. Deci unitatea convențională de o mireasă ar putea fi atribuită acestui tip de nerăbdare.

Atunci la cota maximă de zece mirese se ridică nerăbdarea celui mai harnic democrat din campania electorală care nu se poate opri nici după. Din toată legiunea de gânditori cu trandafiri la piept el s-a dovedit a fi cel mai perspicace. Diacov, Lupu, Nichiforciuc, Zagorodnîi, Stratan, toți și-au trimis gândirea la hodină după istovitoarea campanie electorală. Și numai el, expiratul și din nou alesul deputat are grijă cum va fi umplut vacuumul de putere în care lunecă Republica Moldova.

Pe la mijlocul grilei imaginare ar fi nerăbdarea încă a primarului Șor care vrea să devină principe de Monaco. Cinci mirese ar reda graba acestui filantrop de vocație. Tot pe acolo ar putea fi așezată nerăbdarea fanilor și poli tehnologilor care împing ACUM-ul în brațele socialiștilor. Iar îndârjirea și lentoarea acum-iștilor arată că graba poate avea și valențe neutre sau negative.

Pe grila imaginară e loc și de antigrabă.

Minus o mireasă ar fi valoarea adecvată pentru încetineala socialiștilor care nu se grăbesc să-și dea arama pe față, până nu se vor dumiri cine și cum le-a suflat victoria de sub nas.

Pe la cota cinci mirese cu minus s-ar situa președintele Dodon care pleacă la Moscova pentru binemeritata odihnă de câteva zile.

Cine ar fi pe la marginea topului vă las să decideți domniile voastre.

Păcat că este Igor Cobîleanschi ocupat. Ar face un film de Oscar despre patimile postelectorale în patul miresei.

XS
SM
MD
LG