Autoritățile moldovene speră să fie pregătite să înceapă negocierile de aderare la UE până la sfârșitul acestui an. Un obiectiv ambițios, în opinia unor experți, ținând cont de complexitatea și volumul reformelor ce trebuie realizate până atunci. Totuși, surse bine informate de la Bruxelles au declarat Europei Libere că, în acest moment, Comisia Europeană ar fi favorabilă unei recomandări pozitive. Moldova și Ucraina ar putea primi undă verde pentru începerea negocierilor după prezentarea raportului din toamnă al Comisiei Europene.
Alte teme ale episodului din 30 martie
- Unde sunt vacile de odinioară din Republica Moldova? De ce scade drastic producția de lapte, iar importurile de lactate cresc vertiginos?
- „Dacă ai cultură, ai libertate, ai și prosperitate!” – un punct de vedere al scriitorului Vitalie Ciobanu.
- Președintele american Joe Biden găzduiește un al doilea „Summit pentru Democrație” – o ediție marcată de războiul din Ucraina și regresul democrației în lume. La reuniune participă, în principal online, lideri din 120 de țări. Președinta Maia Sandu a fost programată cu un discurs în același panel cu Joe Biden și Volodimir Zelenski.
- Europa de Est și „confruntarea dintre democrație și autocrație” - o discuție cu jurnalistul american William Kristol, invitatul rubricii săptămânale „Panorama interviu”.
Pe Agendă este un produs audio al Europei Libere. Cu un episod de patru ori pe săptămână, aduce 30 de minute de informație verificată și bine-pusă în context, cu moderatori experimentați, reporteri îndrăzneți și oaspeți de prestigiu. Pe Agendă sunt subiecte pe care alții în Moldova fie le rezolvă prea iute, fie le ignoră, fie le coafează ca să placă cuiva. Noi nu avem datorii, nu jucăm după rating și avem un singur obiectiv: adevărul.
Pe Agendă se difuzează atât sub formă de podcast pe moldova.europalibera.org, pe Apple Podcasts, Google Podcasts și Spotify, cât și ca produs de radio pentru stații afiliate din Moldova, inclusiv Jurnal FM și Eco FM.