Linkuri accesibilitate

Pe agendă | Republica Moldova prelungește starea de urgență cu încă 60 de zile


Premierul Dorin Recean a mers în Parlament pentru a le explica deputaților necesitatea prelungirii stării de urgență.
Premierul Dorin Recean a mers în Parlament pentru a le explica deputaților necesitatea prelungirii stării de urgență.

În acest episod aflați ce argumente a invocat premierul Dorin Recean pentru a cere extinderea stării de urgență și cum a răspuns criticilor opoziției parlamentare care susține că aceasta nu ar fi decât un paravan pentru abuzurile guvernării PAS. Mai aflați și ultimele evoluții legate de lavra Pecerska din Kiev, amenințată cu evacuarea, și cum compensează UE țările care furnizează muniții și armament Ucrainei.

Majoritatea parlamentară PAS a aprobat prelungirea stării de urgență cu 60 de zile, la cererea guvernului. Decizia a stârnit critici dure din partea opoziției, care acuză actuala putere de abuzuri și restrângerea nejustificată a drepturilor și libertăților civile. Argumentele pentru extinderea stării de urgență au fost prezentate în plen de premierul Dorin Recean, care a invocat, în principal, războiul din Ucraina și ceea ce a numit „tentativele Kremlinului și a grupărilor criminale de a crea haos în Republica Moldova”.

Republica Moldova prelungește starea de urgență cu încă 60 de zile
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:29:30 0:00

Alte teme ale episodului din 31 martie

  • Situația tensionată la lavra Pecerska din Kiev. Călugării refuză să părăsească mănăstirea, după termenul limită dat de autorități.
  • Cum compensează UE țările ce furnizează muniții și armament Ucrainei?
  • Senatul american anulează autorizația pentru folosirea forței militare în Irak.
  • Ziarul The Guardian și-a cerut scuze pentru legăturile fondatorilor săi cu sclavia.

Pe Agendă este un produs audio al Europei Libere. Cu un episod de patru ori pe săptămână, aduce 30 de minute de informație verificată și bine-pusă în context, cu moderatori experimentați, reporteri îndrăzneți și oaspeți de prestigiu. Pe Agendă sunt subiecte pe care alții în Moldova fie le rezolvă prea iute, fie le ignoră, fie le coafează ca să placă cuiva. Noi nu avem datorii, nu jucăm după rating și avem un singur obiectiv: adevărul.

Pe Agendă se difuzează atât sub formă de podcast pe moldova.europalibera.org, pe Apple Podcasts, Google Podcasts și Spotify, cât și ca produs de radio pentru stații afiliate din Moldova, inclusiv Jurnal FM și Eco FM.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG