Linkuri accesibilitate

Pe agendă | Va avea dreptul SIS să supravegheze procesele electorale?


În acest episod, aflați ce îngrijorări noi a stârnit amendarea legilor cu privire la SIS, aprobate în prima lectură, și cum Chișinăul și Tiraspolul au făcut un „schimb neoficial” de deținuți.

Va avea dreptul SIS să supravegheze procesele electorale?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:30:00 0:00

În Parlament au avut loc primele audieri publice pe marginea pachetului de legi cu privire la Serviciul de Informații și Securitate (SIS), după ce acesta a fost votat prima lectură de majoritatea PAS, la sfârșitul lunii martie. Amendamentele au fost criticate nu numai de opoziția parlamentară, dar și de reprezentanți ai societăți civile, care spun că multe din acestea deschid calea unor abuzuri, oferind statului mai multe instrumente de ingerință în viața privată, fără să fie prevăzute mecanisme de control eficiente. Observații critice asupra pachetului de legi au făcut și experți ai Comisiei Veneția a Consiliului Europei.

Alte teme ale ediției din 11 aprilie

  • O coincidență sau un „schimb neoficial” de deținuți între Chișinău și Tiraspol?
  • Kievul spune că și-a schimbat unele planuri militare, după scurgerea documentelor secrete ale Pentagonului.
  • Voluntari germani în detașamentele militare ale Rusiei în Ucraina.
  • Departamentul de stat promite să prezinte Congresului o analiză a retragerii militarilor americani din Afganistan, în 2021.

Pe Agendă este un produs audio al Europei Libere. Cu un episod de patru ori pe săptămână, aduce 30 de minute de informație verificată și bine-pusă în context, cu moderatori experimentați, reporteri îndrăzneți și oaspeți de prestigiu. Pe Agendă sunt subiecte pe care alții în Moldova fie le rezolvă prea iute, fie le ignoră, fie le coafează ca să placă cuiva. Noi nu avem datorii, nu jucăm după rating și avem un singur obiectiv: adevărul.

Pe Agendă se difuzează atât sub formă de podcast pe moldova.europalibera.org, pe Apple Podcasts, Google Podcasts și Spotify, cât și ca produs de radio pentru stații afiliate din Moldova, inclusiv Jurnal FM și Eco FM.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG