Linkuri accesibilitate

Platforma DA a reconfirmat intenția de a înainta candidatura lui Andrei Năstase la alegerile prezidențiale


Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, în studioul Europei Libere, Chișinău, 4 mai 2020

Platforma DA și-a reconfirmat sâmbătă intenția de a înainta candidatura liderului său, Andrei Năstase la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, deplângând totodată faptul că partidele de opoziție de dreapta nu au reușit să cadă de acord asupra unui candidat comun independent.

În comunicatul de presă dat publicității pe 8 august după Consiliul Național Politic al partidului se arată că „ Platforma DA va aborda o strategie de comunicare pozitivă, fără a ataca competitorii de pe dreapta politică”.

Pe 18 iulie, Partidul „Acțiune și Solidaritate” a desemnat-o pe lidera sa, Maia Sandu, candidată la alegerile prezidențiale de pe 1 noiembrie.

Și-au mai anunțat oficial intenția de a candida liderul Mișcării Unirea, Dorin Chirtoacă și președintele Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu.

Candidatura președintelui Igor Dodon la un al doilea mandat nu este oficializată dar sondajele de opinie din ultimul timp arată că el și Maia Sandu au cele mai mari șanse de a se confrunta într-un al doilea tur de scrutin al prezidențialelor.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG