Linkuri accesibilitate

Podcastul „În esență...” | „Moneda de schimb” din mâinile Tiraspolului, pentru un infractor condamnat la Chișinău


Bannerul unei campaniei Arătați-l viu lansate de asociația PROMO-LEX în sprijinul lui Adrian Glijin, care a fost răpit în octombrie 2020 în Transnistria.
Bannerul unei campaniei Arătați-l viu lansate de asociația PROMO-LEX în sprijinul lui Adrian Glijin, care a fost răpit în octombrie 2020 în Transnistria.

Adrian Glijin, un tânăr răpit în octombrie 2020 și condamnat de o instanță ilegală de la Tiraspol la 13 ani și jumătate de detenție pentru o pretinsă „trădare de patrie”, este o „monedă de schimb” a Tiraspolului în convorbirile pe  care le are cu autoritățile de la Chișinău.  

Vorbind la Radio Europa Liberă, într-un nou episod al podcastului „În esență...”, avocatul de la Asociația Promo LEX, Alexandru Postică, a spus că Glijin este un ostatic deținut pe criterii politice, iar „corespondența oficială” a lui Vitalii Ignatiev [pretinsul ministru de externe de la Tiraspol] confirmă „că Glijin este o monedă de schimb pentru un alt deținut care a comis pe teritoriul R. Moldova o infracțiune deosebit de gravă”, fapt pentru care a fost condamnat la 15 ani de închisoare.

Cum Tiraspolul limitează disidența în Transnistria
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:36:29 0:00

Anterior, Departamentul de Stat al SUA nota în Rapoartele de țară cu privire la situația în domeniul Drepturilor Omului că Vitalii Ignatiev a pledat pentru un posibil „schimb de prizonieri” între Tiraspol și Chișinău, fiind vorba de schimbul lui Adrian Glijin pe Andrei Samonii, un fost angajat al miliției transnistrene.

De cealaltă parte, Tiraspolul a acuzat că dosarul lui Andrei Samonii este unul motivat politic.

Podcastul „În esență...” poate fi ascultat pe Apple Podcasts, Google Podcasts, pe Spotify și pe YouTube.

Tot acolo găsiți și podcastul Europei Libere „Dincolo de știri”, în care Alexandru Canțîr analizează cu Nicolae Negru și Igor Boțan cele mai importante evenimente ale săptămânii.
  • 16x9 Image

    Eugen Urușciuc

    Lucrez în presă din 1992, după ce am absolvit Facultatea de Jurnalism de la Universitatea de Stat din Moldova. Pe parcurs, am făcut parte din echipele mai multor redacții locale și regionale. Iar în august 2022 m-am alăturat Europei Libere Moldova, unde sunt gazda Podcastului „În esență...” și scriu pe teme din domeniul justiției, economie, politică și drepturile omului.

Previous Next

XS
SM
MD
LG