Linkuri accesibilitate

Președintele Trump, infectat cu Covid-19: „Am învățat mult”


Președintele Donald Trump a ieșit din spital pentru scurt timp, într-o mașină blindată, ca să-și salute simpatizanții, Maryland, 4 octombrie 2020.

Președintele american Donald Trump a părăsit pentru scurt timp spitalul militar în care este tratat de Covid-19 pentru a-i saluta, dintr-o mașină blindată, pe oamenii adunați acolo să-i ureze însănătoșire grabnică. Puțin înainte, președintele a dat publicității și un mesaj video în care afirmă că a „învățat multe” despre Covid-19 de la internarea la spitalul militar „Walter Reed” din apropiere de Washington.

„Este școala vieții, am înțeles și am învățat. Și este foarte interesant”.

Mulți critici au observat însă din nou că ieșind, fie și pentru scurt timp din spital, președintele a încălcat din nou regulile de bază de izolare, recomandate celor infectați cu noul coronavirus. „Este o nebunie” a comentat pe Twitter, doctocul James Philips, care lucrează la spitalul militar „Walter Reed”.

Medicii care-l tratează pe președinte au afirmat că acesta se simte mult mai bine iar într-un alt video din spital, postat pe 3 octombrie, președintele afirma ca speră ca în scurt timp să poată relua campania electorală în vederea alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie.

Faptul că Trump, soția sa și o serie de colaboratori apropiați ai președintelui s-au infectat de curând cu noul coronavirus a readus în atenția campaniei și a opiniei publice discuția despre modul în care administrația a gestiona criza pandemiei, despre faptul că America, cu peste 200 de mii de decese legate de Covid-19 este una din cele mai afectate țări din lume dar și despre faptul că președintele, consecvent, a minimalizat seriozitatea pandemiei și a încălcat mereu toate regulile de scuritate, începând cu purtarea unei măști sau păstrarea distanței sociale.

Contracandidatul democrat la președinției, fostul vicepreședinte Joe Biden a fost testat din nou negativ, după ce, săptămână trecută, petrecuse peste 90 de minute pe un platou de televiziune, împreună cu Trump, cu ocazia primei dezbateri prezidențiale din cursul campaniei electorale.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG